Vistas de página en total

martes, 5 de mayo de 2009

För vår avlidne bror Wolfram Klein


"Alla myndigheter har fått för mig i himlen och på jorden" Matteus 28:18

En präst berättade för honom att det ibland var det svårt att i en begravning av en ond person, eftersom folk vill prata trevligt att den person som dog kommer att vara med Herren, men prästen verkligen vill uttrycka budskapet om frälsningen för dem som lever.

Hur är det möjligt att samma Påven ber för de döda? Kan de levande hjälpa de döda när de ber? Enligt katolska läran, det gör vi.

"Gemenskap med de döda" The pilgrim kyrkan, fullt medvetna om denna gemenskap för hela Mystical Kristi kropp, från början av kristendomen hedrad med stor pietet minnet av de döda och erbjöd böner för dem, eftersom det är ett helgon och be för de döda pr0vechosa vara fria från sina synder (M.2, 12,45) Vår bön för dem inte bara kan hjälpa men också effektivt förbön för vår räkning.

Vi samlas för att be för vår bror Wolfram Klein vars fromhet och hängivenhet har varit känt för alla. Hans liv i det kristna samfundet har varit full av aktivt deltagande och entusiasm. Mitt i vår grupp av pensionärer har vi sett att uppmuntra möten och utflykter med en noggrannhet och effektivitet som inte avslutar beundrar. Vår pilgrimsfärd runt Göteborg för att söka vila och blev en levande historielektion för den katolska kyrkan i Sverige, men även i kulturella referenser som Wolfram berikas av hans personliga ansökan.

Hänvisningen till Efesierbrevet 1:20-22 "som drivs i Kristus uppstått från de döda och som sitter på hans högra hand i den himmelska platser, framför allt furstendöme och auktoritet och makt, och över alla namn, det heter inte bara i detta århundrade, men i framtiden, och sätter alla ting under hans fötter och han tog huvudet på alla saker till kyrkan.

" Död åt kristna kan inte vara en fråga om djup sorg. Döden är vägen till ett rikare liv i Guds närvaro. Det är slutet av det lidande som följer oss från före födseln, när de är födda och hela vår existens.

Så när vi ber tillsammans för att Fadern genom hans bror försvunnit, hoppet om uppståndelsen våra horisonten och lyser läppar yttras inte ett farväl, men tills dess, då tillsammans i himlen, så som skedde i det land som vi kan dela glädjen i Christus lever.

Wolfram Brother Fred i din grav och ära i himmelen! bara för ditt liv, knuten till Fiat Voluntad Tua. Amen. Tex. Aira av Mauritius. Bild Lennard Bie

No hay comentarios:

Publicar un comentario

invitación a comentar lo publicado. la única restricción está en un lenguaje pulcro, directo, sin insultos ni palabras soeces que dañen la dignidad